Gastro radionica pripremanja čačinačke tradicijske hrane pod nazivom ”Okusi tradicije ” održat će se u četvrtak, 09. siječnja u Domu kulture u Čačincima, s početkom u 15 sati.
Organizator radionice je Turistička zajednica općine Čačinci.
Cilj projekta je daljnje unapređenje i razvoj gastronomske ponude općine Čačinci u segmentu očuvanja receptura i pripremanja tradicijske hrane.
Gastro radionica sastoji se od dva dijela:

  • od 15:00 sati kulinarska radionica
  • 16:00 – 16:30 sati – prezentacija obiteljskih kuharica predstavnica žena Udruge umirovljenika Čačinci, KUD-a Čačinci ( sekcija rukotvorine ) i predstavnice osnovne škole Antuna Gustava Matoša o tradicijskim jelima s kraja 19. i početka 20. stoljeća

Sudionici radionice su predstavnice lokalnih udruga i osnovne škole Antuna Gustava Matoša koji će pripremati i posluživati jela prema sljedećem jelovniku:

  • Zafrig čorba
  • Krumpir čorba sa kobasicom / Sataraš sa kuhanim slanim krumpirom/Pileći paprikaš s noklicama
  • Prženi kiseli kupus, pečena krvavica i pire krumpir
  • Šufnudle sa kopar sosom / makom
  • Šmarn
  • Koch kolač
  • Supita
  • Torta od krumpira
  • Domaći keksi na mašinu

Po završetku radionice svi gosti će imati priliku kušati pripremljena jela.

Share This